Bejegyezte: mano | Ekkor: 2024.02.15. | Hozzászólások: 0 | # Kategória: Filmek

Ezt már akkor nagyon megakartam nézni, mikor megjelentek róla a hírek, hogy készül egy ilyen dokumentum sorozat, ráadásul Daniel Radcliffe is hozzájárul a rendezéséhez.

David Holmes statisztaként/kaszkadőrként dolgozott. Dolgozott, hiszen egy veszélyes mutatvány után élete hátralevő részére lebénult.

David egészen fiatal korától kezdve tornázott és ekkor figyelt fel rá egy kaszkadőr, aki szerette volna maga mellé venni és betanítani. Szerepelt néhány filmben, mint színész, aztán végül kaszkadőrként folytatta tovább filmes tevékenységeit. Tinédzserként megkapta Harry Potter dublőrének a szerepét, ahol minden veszélyesebb tevékenységet ő hajtott végre.

Ám az egyik mutatvány sajnos túl veszélyesnek bizonyult. A Harry Potter és a Halál ereklyéi első részéhez gyakorolták a mutatványokat és az egyiknél súlyokat helyeztek fel, ami segített a hátra repülésnél. A fiatal dublőr már akkor jelezte, hogy ez nem lesz jó, mert a testalkatához és súlyához túl nehéz a kötél, ám mindenki azt mondta, hogy nem lesz baj – a következő pillanatban olyan erővel csapódott a matracnak, hogy a nyakcsigolyájában egy porc úgy tört el, hogy a lábait ezek után már nem érezte és nem is tudta őket használni. Rengeteg műtéten esett át és az állapota eljutott addigra, hogy kihat több érzékszervére is, ezáltal a kezeire is.

A dokumentum film elég sokkoló tényeket mutatott be és hogy David Holmes beszél arról is, hogy hogyan éli meg azt, hogy az álmait abba kellett hagynia a baleset miatt és élete hátralevő részét kerekes székben kell letöltenie. Mentálisan is rengeteget szenved és jelenleg is rengeteget kell a kórházba járnia vizsgálatokra.

Mindenképp tanulságos ez, hogy ha a kaszkadőr azt mondja, hogy túl nehéz a súly, akkor hallgatni kell rá, mert bármikor bekövetkezhet egy ilyen súlyos baleset és lehet, hogy akkor az illető nem éli túl…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x