Bejegyezte: mano | Ekkor: 2024.02.10. | Hozzászólások: 0 | # Kategória: Filmek

Régen hoztam már horroros filmvéleményt, ezen a blogon a Megan volt az utolsó, ami tavaly májusban volt.

Az Apáca II-őt már egy ideje vártam, viszont tudtam, hogy nem moziban akarom megnézni, nehogy megbánjam, ha esetleg rosszul sikerült film lesz. Őszintén, az első részhez képest ez sokkal jobb volt.

Ezúttal Franciaországba visz az utunk, ahol a Valak nevű apáca démon új áldozatait szedi. Romániában kezdődő útja során nyomokat hagyott Magyarországon, Ausztriában és végül a francia vidéken talált helyet. Hogy mégis hogyan történhetett ez, miközben annó sikerült legyőzni? Franci, azaz Morris lett a démon ‘teste’, aki utazásai során nem emlékezett semmire a gyilkolásokból. Egy bentlakásos iskola lett az otthona, ahol különös dolgok kezdenek el történni és Irene nővért kéri meg az egyház, hogy utazzon el oda és segítsen véget vetni a démoni megszállásnak.

Őszintén szólva látványban és hangulatban is sokkal többet adott ez a film, mint a 2018-as első rész. Mindenképpen pozitív csalódás volt. Bár hozzá kell tennem, hogy sokszor kellett a hanggal játszanom, hiszen míg a párbeszédek borzalmasan halkak voltak, minden más túlságosan hangos. Ez egy horrorfilmtől várható, bár nagyon zavaró tud lenni. Ettől függetlenül lesz majd egy újabb Démonok között maratonom, kiegészülve ezzel a filmmel 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük