Bejegyezte: mano | Ekkor: 2023.12.07. | Hozzászólások: 0 | # Kategória: Karácsony, Ünneplés

Kinek ne lenne a kedvence egy jó kis magyar karácsonyi vásár? Forró kakaó, kürtös kalács, forralt bor, sült kolbász, kézműves lekvárok és édességek, plusz sok-sok vásárfia.

Magyarország legtöbb városában felépülnek a kis bódék amik szeretettel várják a látogatókat. Nézzük hát, hol is látogathatók a magyar vásárok:

  • Debrecen: Szülővárosom természetesen az első helyen kezdi. Sokáig csakis a Főtéren, azaz a Kossuth téren volt felállítva a vásár, ám most kiterjesztették és még 3 helyszínen állítanak fel vásárokat max 5 perces sétatávolságra. Mindenképp érdemes körbejárni, ám figyeljetek a villamosokra, hiszen a vásár alatt is közlekednek 🙂
  • Budapest: A fővárosban csak egyszer voltam karácsonyi vásáron, szép volt meg minden, de mint minden a fővárosban, nem volt olcsó. Plusz akkor még érvényben voltak a kovidos regulációk, úgyhogy volt egy hatalmas sor (ha nem voltál szemfüles és vetted észre az üres másik bejáratot, akkor vártál 10-15 perceket, hogy bejuss). A hangulat megvolt természetesen, de hogy ott nem iszok többet forralt bor, az is tuti biztos.
  • Eger: Számomra Eger az egyik kedvenc magyar történelmi városom, így annak a vására mindig is a listámon lesz, hogy ellátogassak. Pláne, ha az a vár környékén van.
  • Dunakanyar: Ne feledkezzünk meg Esztergomról, Szentendréről és Vácról sem, akik a vásári bódék mellett múzeumi látogatásokat is beszerveznek erre az időszakra.

Ugyan lehetne még sorolni a sok csodaszép vásári kiállításokat, de az alábbi linken találhattok még több várost, ahol megcsodálhatjátok a díszeket és sétálhattok egyet a bódék között.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük