Bejegyezte: mano | Ekkor: 2023.11.28. | Hozzászólások: 0 | # Kategória: Könyvkihívás

Anne Blankman – Prisoner of the Night and Fog

Nagyon sokszor találtom meg egy sorozat első kötetét a könyves turiban, de nem baj.. Nagyon sok érdekes könyv található meg az ilyen boltokban, úgyhogy sosem bánom a talált könyveket. Ezzel is így jártam.

A történetünk Hitler hatalmának elején kezdődik és a főszereplőnk Gretchen. Főhősünk szeretné kideríteni, hogy mi is történt az apjával, ám sorra kerül bajba, amibe beletartozik saját, kegyetlen bátyja is és egy tiltott szerelem, amire ha rájönnek, nem csak az uriember kerülhet bitófára, de a lány is.

Ahogy haladunk a történetben egyre jobban bontakozik ki Hitler személyisége és a tény, hogy mi várhat Németországra. Mi ugyebár tudjuk mi történt a történelemben és ugyan határozottan ki van színezve a történet, mivel az egész könyv a fikció témájában íródott, ám mégis magába vonzz és nagyon nehezen letehető.

Ugyan tudomásom szerint magyarul nem lett megjelentetve a könyv (még), ettől függetlenül mindenképp ajánlom történelem kedvelőknek és szerintem gyakorlásnak sem árt, aki angol nyelvterületen akar megélni – nekem is nagyon nehezen indult be az angolul olvasás 7 éve és lásd mennyit olvasok már angolul is. 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük