Bejegyezte: mano | Ekkor: 2023.10.28. | Hozzászólások: 0 | # Kategória: Könyvkihívás

Seqouia Nagamatsu – How High We Go In The Dark

Mikor elkezdtem ezt a könyvet, akkor az volt bennem, hogy mennyire illik a Spooktober témába. Ugyan még van belőle és perpillanat ezt a bejegyzést előre írom meg, hiszen a napon nagyon nem fogok ráérni (de még így is 28.-án posztolom), de ahogy haladok a könyvvel, úgy jövök rá, hogy ez más.

A könyv leírása alapján 2030-at írunk és egy vírus utáni körülmények között élünk. Az emberek megpróbálnak nem megfertőződni, de ez nem ilyen egyszerű. A könyv sok szemszögből mutatja be a történetet, de ezek a szemszögek összekapcsolódnak. Egy vidámpar, ahol egy fiatal fiú segít a szülőknek búcsúra inteni beteg gyerekeiket; egy labor, ahol egy apa próbálja megtalálni a megoldást a gyógyulásra, miután a fián nem tudott segíteni; egy kórház, ahol a megbetegedettek igyekeznek egymáson segíteni; egy hotel, ahol az ápolók igyekeznek a megküzdeni a betegekkel…

És lehetne folytatni.. A könyv olyan érzelmeket ad az olvasóknak, hogy én elgondolkoztam, hogy ezek leszünk mi is? A 21. században átéltünk már elég sok mindent – a H1N1 sertésinfluenza, MERS, SARS és a Covid 19. Csakhogy említsek párat és ráadáaul az utóbbinak még mindig találnak mutációkat.

Olyan gondolatokkal ajánlom ezt a könyvet, hogy ha szeretnétek valami olyasmit olvasni, ami sokáig ott lesz majd a gondolataitok között, akkor mindenképp olvassátok el.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x