Bejegyezte: mano | Ekkor: 2023.08.20. | Hozzászólások: 7 | # Kategória: Blog

Nos, ezzel lehet nem leszek mindenki kedvence, de a Magyarország amiben felnőttem még megérdemelte az ünneplést; amit mai fejjel látogatok meg, már kevésbé. Ne értsetek félre, sok jó változás történt az évek során, de emellett rengeteg olyan is, ami mellett sok mindenki elsiklik. De ebbe nem megyek most bele.

Augusztus 20.-a a magyar államalapítás ünnepe és debreceniként ez a nap minden évben nagy eseménynek számít és rengeteg jó emlékem van róluk. A virágkarnevál, a bódék, a játékok, az esti tűzijáték mind-mind rengeteg emléket hagyott az évek során.

Maga a Virágkarnevál 1966 óta képezi a debreceni augusztus 20.-ai ünnepségek részét és minden évben rengeteg felkészüléssel jár és az egész város és környéke izgatottan várja. Minden évben a különböző cégek más és más virágkocsikat építenek fel, amivel képviselik munkásságukat és persze a kocsik között fellépők is vannak – mazsorettezők, néptáncosok, zenészek stb. Nagyon meg van a hangulata. Ez az egyetlen nap a nyárból, amit nagyon hiányolok, hiszen annyira megmaradt bennem az élmény gyerekkoromból, hogy ha tehetem, akkor igyekszem követni vagy visszanézni az eseményeket. 🙂

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
7 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Klaudi
8 hónapja

A virágkarnevált mindig is csodáltam, anno tv-ben mindig néztem ha lehetett 🥰 Talán nagyon kicsikén voltam ott egyszer-egyszer, de sajnos nem sűrűn. „Sajnos” én nem vagyok Debreceni lakos, de ettől függetlenül tényleg szép város és maga a virágkarnevál is nagyon hangulatos 😍❤️ Videót lementettem, mert baromi hosszú 😅 majd fokozatosan nézzem meg, köszi ❤️😊

Jakó Judit
8 hónapja

A TV-ben már láttam, de élőben még sohasem. Biztosan hatalmas élmény. A város csodás, voltam már néhány alkalommal. Kösszi a videót is. Nagyon látványos.

Vivi
Vivi
8 hónapja

Nagyon szívesen megnézném egyszer élőben, biztosan csodaszép! Debrecent imádom, az egyik kedvenc városom idehaza! 😊

Ninaa
8 hónapja

A virágkarnevál gyönyörű esemény lehet. Sosem voltam még, de egyszer mindenképpen szeretném látni. Augusztus 20-a alkalmával pedig szerintem nem is a mostani Magyarországot kell ünnepelni, mert ezen valóban nincs mit. Viszont fontos esemény a történelmünkben, amit nem szabad sosem elfelejteni. Mondom ezt én, aki amúgy ki nem állhatja az ilyen eseményeket.

Eszter
8 hónapja

A virágkarnevált nagyon szívesen megnézném, de eddig nem volt lehetőségem. Nagyon szép és igazi hagyománya orszàgunknak.

Kitti
8 hónapja

Élőben csodálatos látvány és nagyon hangulatos az egész műsor 😊 Egyszer voltunk, még nagyon régen, de örök emlék marad 🥰

Fekete-Virág V
Fekete-Virág V
8 hónapja

Élőben még soha nem láttam, egyszer tök jó lenne ☺️☺️

7
0
Would love your thoughts, please comment.x