Bejegyezte: mano | Ekkor: 2023.04.28. | Hozzászólások: 0 | # Kategória: Könyvkihívás

Az áprilisi könyv Jessie Burton: Medusa-ja.

Mindenki ismeri vagy hallott már Medusa-ról: a kígyó hajú lányról, aki kővé dermeszt bárkit, aki csak ránéz. A hajdanán gyönyörű lány átka magától Athenától ered, mert úgy hiszi a lány invitálta Poseidónt, hogy meggyalázzák templomát – ám nem ez történt, hiszen maga Poseidon ment Medusa után és cserkészte be a lányt akarata nélkül és szégyenítette meg Athena templomát. A történelem szerint Perseus felkerekedett, hogy elpusztítsa Medusát és a fejét visszavigye otthonába.

Burton könyve ezt meséli el. E/1 szeméyben íródik a könyv, Medusa szempontjából. Perseus megérkezik a szigetre, ám nem tudja, hogy Medusával beszélget, hiszen a lány takarásban marad, és egymásba szeretnek. Ám ebben a történetben Medusa az, aki életben marad, kővé dermesztve Perseust.

Szerintem érdekes könyv volt, pláne, hogy magát a történelmet veszi alapul és én odáig vagyok a történelemért. Ez ilyen ‘vajon mi játszódhatott le valójában’ egy kis csavarral. Így bátran ajánlom olyanoknak, akik szeretnek történelmen alapuló könyveket olvasni. 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük