Bejegyezte: mano | Ekkor: 2023.04.05. | Hozzászólások: 0 | # Kategória: Blog

Éreztem, hogy szeretnék erről kicsit írni. így hát eljött ennek is az ideje. 🙂

2015-ben jöttem az Egyesült Királyságba, akkor Skóciában találtam meg a helyem, ami örök szerelmem lett. A skót tájak és a levegő azonnal magába szippantott. Persze, 21 évesen, teljesen egyedül elkezdni egy életet egy másik országban, nagyon nehéz. Egy idő után hozzáedződik az ember, de a legeleje nehéz, pláne egyedül és hozzátenném azt is, hogy az angolom borzalmas volt. Eddig egyedül csak az iskolában tanultam az angolt és voltak ugyan levelezőbarátaim is, de mégsem ugyanaz, mint élőben.

Viszont nem gondoltam volna, hogy 8 év után is még itt vagyok az Egyesült Királyságban és már állampolgárságon is gondolkozom. Az angolom rengeteget fejlődött és nem tudom még, hogy hazaköltözöm-e Magyarországra. Viszont egyik levelezőtársammal beszélgettem pár napja és az alábbi üzenetet küldte (természetesen lefordítottam nektek):

Évek óta ismerjük már egymást. Mikor összebarátkoztunk, a Harry Potter iránti érdeklődésünk hozott össze és azt hiszem a faithfreaks-en ismerkedtünk össze. Olyan régen volt már és aztán évekig emaileztünk. Megnéztem és vannak üzeneteim tőled, ami még 2011-ből vannak. Ez több, mint 10 éve, hogy levelezőtársak vagyunk! Viccesnek és kedvesnek gondoltalak, és érdekes volt olvasni rólad egy másik országból. Jó lenne egyszer személyesen is találkozni és örülök, hogy összebarátkoztunk. Azt is észrevettem, hogy mennyit fejlődött az angolod az évek alatt és mennyire izgalmas látni, hogy mennyit fejlődtél és kinyíltál, mint ember. Büszke vagyok rád és amiket eddig elértél!

Az alábbi idézet Jessicától származik, aki Amerikában él és tényleg több, mint 10 éve levelezünk és követjük egymást. Ugyan vigyázni kell arra, hogy ne essünk olyan helyzetekbe, hogy rossz irányba fordul a dolog és rossz emberek közé kerüljön az ember; de örülök, hogy én szerencsés voltam és persze mindketten átmentünk egy szűrésen, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy egyikünk sem pedofil vagy emberkereskedő 🙂

Az, hogy az Egyesült Királyságban kötöttem ki: 9 évesen kezdtem el angolul tanulni és azóta szerettem volna ellátogatni Angliába. Persze semmi más nem érdekelt akkor, csakis Anglia és London. Most pedig elég sok helyet felfedeztem már és imádom mindegyiket. 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük