Bejegyezte: mano | Ekkor: 2022.11.07. | Hozzászólások: 0 | # Kategória: Skócia

Mikor megérkeztem Pitlochry-ba, a szomszédos falu kastélyánál pont akkor rendeztek egy egész hétvégés eseményt és ahol dolgoztam hotel egyik tulaja felajánlotta, hogy átvisz.

Ugyan a kastélyba nem mentem be, de tettem egy hatalmas sétát az udvarba, már amennyire tudtam járni, mert elég hatalmas területen helyezkedik el és hihetetlenül gyönyörű. Rengeteg játékot mutattak be, felvonultak a gárdisták is és még megemlékezésképp zenéltek az áldozatokért is a manchesteri Ariana Grande koncerten történt bombatámadásnál. Nagyon szép volt. Az esemény után sétáltam egyet a faluban és találtam egy kis kávézót, aminél egy kis vízhajtásos kerék is működik. Ez amugy az 1500-as évek óta fennáll és akkor még lisztet és hasonlókat gyártottak benne és ahogy az előző mondatomban is említem, mostmár kávézóként működik. A hangulata megvan és belül is hozza a régies berendezést. Plusz természetesen a kis patak mellett másabb is a levegő 🙂

Egy kis történelem: A kis falu a Tilt és Garry folyók csatlakozásánál épült az egyik síkságon a Grampian hegységek közepén. A felu leghíresebb látképe a Blair kastély és az utolsó kastély a brit szigeteken, amit ostromoltak az utolsó jabite felkelés alatt 1746-ban. Egészen a 19. század elejéig az egyetlen épület a Blair Atholl Mill volt. A jelenlegi plébán egyház körül kezdett el felépülni, leginkább mint tervezett épület, amikor Old Blairből lett átköltöztetve.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x