Bejegyezte: mano | Ekkor: 2022.09.22. | Hozzászólások: 1 | # Kategória: Skócia

2015-ben kezdtem külföldi életem egy skóciai kisfaluban, 21 évesen. Iskolában tanult harmatgyenge angolom nem sokat ért az erős skót akcentus mellett, de lassan egyre magabiztosabb lettem.

Tyndrum nagyjából 2 órára található Glasgowtól és 1 óra vonatútra Obantól. A kisfalú leginkább a The Green Welly Stopról ismert, de van pár B&B szálló, illetve két kirándulós szálloda, amelyikben én is dolgoztam.

A munkám a hotelban az étteremben és a szobák takarításával merült ki leginkább. Mivel buszkirándulás volt az egész lényege, így elég őrült órákban kezdtünk és végeztünk és ez így elég kimerítő volt. Természetesen igyekeztünk egy kis életet is belevinni és a csapat sokszor összeült.

Mivel ez volt az első külföldi munkám és hiába voltam tisztában sok dologgal, mégis másabb élőben megtapasztalni. Egy kis időbe telt megszokni az akcentust és még inkább időbe telt hozzászokni az ételekhez is. A black pudding, ami nálunk inkább a véres hurkára hasonlít, még mindig gusztustalan, viszont ekkor kezdtem megszeretni a halat.

Első munkának a Royal hotel tökéletes volt és sok a munkatársakkal is nagyon hamar jóban lettünk.


One comment

  1. Abeth szerint:

    Szia, nagy örömmel vettem, mikor megláttam, hogy skóciai kalandjaidról fogsz írni. Egyrészt mindig is érdekelt az ország, másrészt volt idő, mikor esélyes lett volna kimennem – bár valamilyen úton-módon egyszer akkor is el szeretnék utazni.
    Úgyhogy már olvasom is tovább a többi bejegyzésed 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük